Uimită de sistemul de sănătate din Italia, pe care l-a descoperit când a ales să își interneze copilul într-un spital din Roma, Magda Vasiliu scrie pe Facebook:
„Numai mâine nu-i poimâine… și au trecut cele două săptămâni acordate Ministerului Sănătății pentru un proiect de debirocratizare. Aștept cumva cu sufletul la gură să văd cât suflet și mai ales, câtă responsabilitate și conștiință au cei responsabili. În aceste zile, doar la Roma sunt zeci de români veniți cu copiii la tratament. Cei mai mulți mi-au spus că sunt la Roma prin «mila sau înțelegerea angajatorului», pentru că soluții pentru ei, odată plecați din România, nu există. Nu mai vorbesc de aberația cu vârsta copilului. La 6 ani și 11 luni, mama poate sta în concediu cu el, la 7 ani și o zi, nu se mai poate. Sunt aici fundații care evident că ajută, DAR PE BANI!! E o afacere și asta, în bunul stil românesc. Știați că sunt mame din Timișoara care erau trimise să cumpere ace de seringă sau Betadină? Și asta nu-i nimic. Din păcate, nu cunosc poveștile tuturor, dar vreau să le transmit celor responsabili că pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel și într-o singură direcție. Nu vreau vâlvă și nici focuri de paie. Cu siguranță, dacă nu aveam sprijinul, îndemnurile și luciditatea soțului meu, Cosmin Stoian, nu-mi găseam forța unei expuneri publice, mai ales că e vorba de copilul meu. Dar el mi-a spus, nu o dată, că pot vorbi în numele altor mame care-și stăpânesc lacrimile pentru a le zâmbi, cu greu, copiilor lor bolnavi. Deci, să se facă joi”, amintindu–i, astfel, ministrului Bodog că nu mai are mult timp până când va trebui să prezinte proiectul de debirocratizare.
Reamintim că premierul Mihai Tudose i-a cerut, la sfârșitul lui iulie, ministrului Sănătății, Florian Bodog, ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, pornind de la cazul Magdei Vasiliu: „E în public un caz care atrage atenția asupra birocrației care a ajuns la cote extreme în cadrul Ministerului Sănătății. Cei care se lovesc de această birocrație sunt oameni bolnavi, cu 400.000 de hartii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, rețetă, să meargă la farmacie și dacă nu găsesc medicamentele să se întoarcă și să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanta cei aflati in situația asta. Vă rog ca în 2 saptămâni să prezentați un proiect închegat privind reducerea birocrației în acest sens. Nu se poate ca cineva la tratament în străinătate să vină în țară să demonstreze că e bolnav… este tot caz medical. Hai să nu rezolvăm cazuri punctuale, hai să rezolvam sistemul… sistemul e defect rău”.